Mass Effect Galaxy
Kedves látogatók, kedves kalandvágyók!
Az oldal, még szerkesztés alatt áll, többnyire dizájnbéli módosítások, s utómunkálatok vannak már csak hátra. De, mivel, tartalmilag már fel van töltve, már van lehetőség regisztrációra, karakterek elkészítésére. Nagyobb létszám esetén indulhat is a játék - a munkálatok, vélhetőleg, még a hét lezárulása előtt befejeződnek, s az oldalt, 100%-os pompájában lehet majd megtekinteni.
Kellemes játékot, és jó szórakozást kíván a STAFF!

Join the forum, it's quick and easy

Mass Effect Galaxy
Kedves látogatók, kedves kalandvágyók!
Az oldal, még szerkesztés alatt áll, többnyire dizájnbéli módosítások, s utómunkálatok vannak már csak hátra. De, mivel, tartalmilag már fel van töltve, már van lehetőség regisztrációra, karakterek elkészítésére. Nagyobb létszám esetén indulhat is a játék - a munkálatok, vélhetőleg, még a hét lezárulása előtt befejeződnek, s az oldalt, 100%-os pompájában lehet majd megtekinteni.
Kellemes játékot, és jó szórakozást kíván a STAFF!
Mass Effect Galaxy
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Általános Szabályzat + Általános ismertető

Go down

Általános Szabályzat + Általános ismertető Empty Általános Szabályzat + Általános ismertető

Témanyitás by Allmagne Csüt. Feb. 19, 2015 6:51 pm

Először is köszöntelek az oldalunkon, ez a játék a Mass Effect trilógiára alapul, azonban időben utána játszódik, hogy mind nektek, mind nekünk nagyobb szabadságot engedjen, anélkül hogy át kéne írnunk a trilógiában történteket. Ezért is szeretnénk megkérni minden regisztrálni vágyót, hogy figyelmesen olvassa el a Világunk topikban található információkat.

Mint, ahogy a játék neve is sejteti, ez, egy a Mass Effect világának szigorú keretein belül játszódó szerepjáték. Leírások, érdekességek hadát találhatod meg, mind a kronológia, mind a galaxis népei menüpontok alatt. Ajánlatos ezeket alaposan átnézni, főleg abban az esetben, amennyiben nem vagy híve a játékoknak, könyveknek, melyeket e világ köré építettek. Mi, a STAFF tagjai, szentül hisszük, hogy nem szükséges a trilógia szigorú ismerete ahhoz, hogy élménydús kalandokon vegyél részt, játékosaink soraiban.

Először is, a történet, a kaszások inváziója utánra repít minket, 2217-ben, mikor a Galaxis kilábalóban van az újjáépítés korából, mikor a Tejutat lakó népek, hellyel közzel lábra állnak, s kézzel körömmel ragaszkodnak, az aratók támadása előtti időkben betöltött szerepükhöz, vagy éppen, felül szeretnék múlni azt. Ennek bővebb leírását, itt találod.
A játékosok, egy bizonyos szervezet tagjai, ami nem éppen a Galaxis védelméért esküdött fel, az elmúlt évek kliséit szembeköpve, hanem a lehető legtitokzatosabb, legárnyaltabb módszerek mellett, megfelelő erőforrásokat, többnyire katonai erőforrásokat - többnyire profi ügynökökkel, csapásmérő egységekkel - nyújtanak segítséget ott, ahol már a törvény mit sem ér. A szervezet neve, S.C.O.U.T.S.
Ez a szervezet, a Nerseli rendszerben, azon belül, az Observer állomáson található.
Ez a helyszín, a játék központja, a játékosok 'főhadiszállása', vagy mondhatni 'otthona'.


 • Regisztráció:

  • A fentebb említett topik elolvasása különösen ajánlott, hogy tisztában lehessetek a játék világával, a benne szereplő karakterekkel, fajokkal és csoportosulásokkal.
  • A regisztráció során kérünk normális nevet válasz magadnak, lehet a karaktered neve is vagy egy egyszerű nick, ezt rád bízzuk. Azonban a "gyuluska42" és "pákó14" stílusúakat kérdés nélkül töröljük.
  • Valamint kérünk titeket, hogy csak akkor regisztráljatok fel, ha már készen van a karakteretek (az oldal chatjét addig is tudjátok használni), mert azokat a felhasználókat akik egy hét türelmi idő után se alkottak karakteret törölhetjük. Akinek több idő kell, őt kérjük, hogy értesítse valamely staff tagot.


 • Karakterek:

  • A világunkban szerepelnek.
  • Valamint ha nem muszáj, igyekezzetek kerülni a kanon karakterek mélyebb bevonását a saját előtörténeteteikbe (igyekezzetek ne közeli rokonaik, barátaik, ellenfeleik lenni).
  • Karaktered létrehozása során törekedj az egyediségre, nem kell mindenkinek magányos farkasnak lennie vagy pszichopatának. Elvégre a való életben sem velük találkoztok minden sarkon.
  • Azok a karakterek, akik többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartják be a világ szabályait és/vagy a jellemrajzukat, a staff további figyelmeztetés nélkül inaktívvá teheti, súlyosabb esetben törölésre is kerülhetnek.
  • Azokat a karaktereket, akik egy hónap után sem mutatnak aktivitást, a figyelmeztető PM-ek és értesítések ellenére sem, a staff minden további nélkül törölheti.


 • Karakter alkotás:

  • Világunkban megtalálhatóak a Mass Effectben előforduló fajok többsége, így kérünk ezekből válasszatok! A későbbiekben bővülhet a fajok száma, akár az általatok javasoltakkal is, amennyiben az egy staff által elfogadott pályázat
  • Elfogadni csak staff tag tudja a karakter lapodat!
  • A staff is emberekből áll, akiknek csakúgy lehetnek elfoglaltságaik mint neked, ezért kérünk miután egyszer jelezted feléjük, hogy elkészültél a karaktereddel, ne zargasd őket.Amint valamelyiküknek ideje lesz megnézi és elfogadja ha jó!
  • Amíg vársz, használd ki az időt és olvasd el újra a karaktered előtörténetét az esetlegesen benne maradt hibák miatt és javítsd őket! Amennyiben az elfogadás során a staff jelez neked hibát, azt mindenképpen javítanod kell a játékhoz; és amennyiben ennek egy hét után sem teszel eleget, a figyelmeztetések ellenére sem, sajnos törölnünk kell a karaktert!
  • Amíg a karaktered nem került elfogadásra nem kezdhetsz, nem csatlakozhatsz semmilyen kalandhoz sem! A világgal is csak akkor léphetsz kapcsolatba, ha az elfogadás már megtörtént!

 • Multik:

  • Azon karakterek tartoznak ide, amiknek a tulajdonosa már rendelkezik egy aktív karakterrel.
  • Az oldalon nincs megszabva a multi karakterek száma, azonban azokat ugyanúgy a staff fogadja el, mint az alapkaraktereiteket. Ezért csakis az rendelkezhet multi karakterrel, aki az előzőjével aktív résztvevője az oldalnak és jól játssza a megalkotott karakterét! A multi karakterek nem mehetnek a már meglévőek kárára, ha ez történik néhány figyelmeztetés, után a staff visszavonhatja a multit!
  • Multi karakteretek lehetőleg minél kevesebbszer kerüljön kapcsolatba a már meglévő saját karaktereddel, valamint ne ő legyen az "Őrangyala" sem! Speciális kalandok során azonban összekerülhetnek és kapcsolatba is léphetnek egymással, de kérünk hogy maradjatok meg a realitás talaján!
 • Játéktéren:

  • Ez az oldal egy alap vetően nyílt világú játék, de vannak kalandok is, amelyek során egy mesélő viszi a történet szálat.
  • Nálunk a vitás és/vagy eldöntendő kérdések kokcadobással kerülnek elrendezésre, azonban semmilyen más esetben nem kellenek!
  • Az egymás közötti játék eltért a mesélő által vezetettől. Míg mesélői kalandnál a mesélő által létrehozott helyszínen zajlanak az események, addig az egymás között zajlóknál ti hozzátok létre a helyszínen a topikot, a cím pedig a kalandban résztvevő karakterek nevei kerülnek!
  • A legfontosabb, hogy ne irányíts másokat! Mindenki a játék miatt van itt és senki sem kedveli, ha karakterével mások cselekednek! Reagjaid során azt írd le, hogy mit szeretnél elérni, azt is elsősorban feltételes módban, mert nem biztos, hogy a másik úgy cselekszik! Magyarán ne azt írd "Rálőttem és mivel szíven találta meghalt", hanem "Rálőttem és reméltem, hogy a lövésem célba talál"! Ez azért is helytálló, mert a kimenetelről a kocka dobása dönt ilyen esetekben, így nem is lehetséges előre megmondani mi történik.
  • Az oldalon nincs meghatározott minimum szó szám egy reagban, azonban elvárjuk az igényes és szavatos megfogalmazást! Tehát igyekezzetek kerülni a pár mondatos reagokat! Valamint, ha játékostársad megtisztelt egy szép, összeszedett reaggal, akkor te is igyekezz hasonlóképpen tenni!
  • Előfordulhatnak kivételek, mint például egy tűzharc, ilyenkor megengedett a rövidebb reag is.
  • Egy-egy írás során kérünk figyelj oda a helyesírásodra! Mindannyian emberek vagyunk, így hibázhatunk is. Mindenkinek vannak elgépelései, de ha észreveszed az ilyet javítsd ki!
  • Reagjaid során a párbeszédeket "-", míg karaktered gondolatait "~" jellel jelöld! Továbbá a reagodat ki is színezheted, ajánlott is a párbeszédeknél, javasoljuk hogy legyél konzekvens, tehát lehetőleg ugyan azt a színt használd. Azonban a pirosat kérünk kerüld, az a staff és a mesélők színe! Illetve a ciánkéket, mert az a rádióadásoké!
   A 18-as részeket előre tüntesd fel, mert valaki lehet, hogy nem kíváncsi rá! Illetve kéretik szépen megfogalmazni és spoilerbe tenni!
 • Staff:

  • A staff tagok az oldal üzemeltetői, így kijár nekik a minimális tisztelet. Értetek vagyunk hogy szórakozást biztosítsunk számotokra!
  • Ha bármilyen gondotok problémátok akad, nyugodt szívvel fordulhattok bármely staff taghoz, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint segíteni nektek.
  • Mindazonáltal a staff is csak emberekből van, magánélettel- esetleg munkával, így megtörténhet hogy nem tudunk azonnal válaszolni a beérkező PM-re, vagy rögtön elbírálni a karakterlapokat! Az oldalt érintő komolyabb döntéseket pedig megvitatjuk, így azokat lassabban is tudjuk csak meghozni. Kérünk titeket, hogy zaklató és sürgető levelekkel ne bombázzátok, se PM-ben se chat-en, mert nem toleráljuk huzamosabb ideig! Egyszóval arra kérünk, hogy legyetek türelemmel egy-egy kérdés vagy probléma során, amint tudunk válaszolunk rá!
  • Valamint, ha esetlegesen hibát találtok az oldalon, nyugodtan jelezzétek a staff felé, legyen az egyszerű helyesírási, avagy logikai ellentmondás, vagy bármi hasonló! Mindazonáltal kérünk, hogy kultúráltan fogalmazd meg a hibát, és mi a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk javítani!  A változtatás jogát fenntartjuk!

  Köszönjük eddigi figyelmed és jó játékot kívánunk.Allmagne
Allmagne

Posts : 29
Join date : 2014. Nov. 30.
Location : Humbákfalva xD

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.