Mass Effect Galaxy
Kedves látogatók, kedves kalandvágyók!
Az oldal, még szerkesztés alatt áll, többnyire dizájnbéli módosítások, s utómunkálatok vannak már csak hátra. De, mivel, tartalmilag már fel van töltve, már van lehetőség regisztrációra, karakterek elkészítésére. Nagyobb létszám esetén indulhat is a játék - a munkálatok, vélhetőleg, még a hét lezárulása előtt befejeződnek, s az oldalt, 100%-os pompájában lehet majd megtekinteni.
Kellemes játékot, és jó szórakozást kíván a STAFF!

Join the forum, it's quick and easy

Mass Effect Galaxy
Kedves látogatók, kedves kalandvágyók!
Az oldal, még szerkesztés alatt áll, többnyire dizájnbéli módosítások, s utómunkálatok vannak már csak hátra. De, mivel, tartalmilag már fel van töltve, már van lehetőség regisztrációra, karakterek elkészítésére. Nagyobb létszám esetén indulhat is a játék - a munkálatok, vélhetőleg, még a hét lezárulása előtt befejeződnek, s az oldalt, 100%-os pompájában lehet majd megtekinteni.
Kellemes játékot, és jó szórakozást kíván a STAFF!
Mass Effect Galaxy
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Invázió utáni évek: 2187-2217

Go down

Invázió utáni évek: 2187-2217 Empty Invázió utáni évek: 2187-2217

Témanyitás by RisingSun Pént. Feb. 20, 2015 1:24 pm

1. Háborút követő évek: 2187-2197

A kaszás invázió alaposan kivéreztette az egész galaxist s nemigen hagyott mást maga után, mint pusztulást és halált. A Fellegvári szövetség tagjai közül az aszárik szenvedték el a legkisebb veszteségeket, ám ennek ellenére volt mit újjáépíteniük, főleg Thesszián. Az építkezések, a társadalom és a haderő újjászervezése, teljesen lefoglalta őket a háború utáni években. A külpolitikát háttérbe szorították s kiterjedt diplomáciai hálózatukat is csupán takarékon működtették. Azonban ez is elég volt ahhoz, hogy tudomást szerezzenek arról az átfogó segélyezési programról, amit a volus birodalom hirdetett a Fellegvári felségűrben, annak érdekében, hogy minél gyorsabb és eredményesebb ütemben haladjanak az újjáépítési munkálatok. Az eddig jelentéktelen voluk, kihasználva a háború alatt jelentősen megerősödött kereskedelmi és pénzügyi hálózatukat, irdatlan mértékű vissza nem térítendő támogatásokat biztosítottak tanácsi fajok számára, amivel rendesen felpörgették az eseményeket s hatványozottan megnövelték saját befolyásukat. A turiánoknak, a szaláriknak s főleg az embereknek, nagy szükségük volt a segítségre. Mindhárman óriási károkat szenvedtek az invázió alatt, mind katonai, mind civil értelemben. Egész bolygók néptelenedtek el s a hajdan erős flották, már csak árnyékai voltak önmaguknak. Ez főleg a Rendszerek szövetségére volt igaz. A háború alatt, haderejük 80%-a elpusztult és a civil áldozatok száma az egekbe szökött. Hackett admirális drasztikus méretű toborzási akciót indított, olyan ismert hősök vezetésével, mint Ashley Williams, vagy James Vega. Rengeteg önkéntes állt be a seregbe, de így is hosszú évekre voltak attól, hogy visszaszerezzék régi erejüket. Az Attikai vonulat és a Terminus is a sebeit nyalogatta, s bár hivatalosan ők nem részesültek a voluk nagyszabású segélyezési programjából, néhány magányos kereskedőn keresztül fű alatt, jelentős anyagi segítségben részesültek. A legkomolyabb változáson a kvárik és gethek estek át. A gethek segítségével, felhasználva a vándorflotta alkatrészeit, néhány év alatt felépültek a kvárik városai a Rannoch-on, sőt a geth technológiáknak köszönhetően, szédítő ütemben kezdtek asszimilálódni anyabolygójuk környezeti viszonyaihoz. A batariánok helyzete volt a legsiralmasabb a galaxisban. Fajuk a kipusztulás szélére került, így minden korábbi befolyásuk odalett. Úgy érezték a Fellegvár magukra hagyta őket, így a korábbinál is nagyobb ellenszenvet tápláltak irányukban, ami az emberek felé hatványozottan igaz volt. A Fellegvár igyekezett enyhíteni a problémán s felajánlottak számukra egy új rendszert, ahol megkezdhetik a regenerálódást. A batárik azonban nem kértek a könyöradományból, sőt brutális sértésnek vették, amiért a történtek után a Fellegvár még jótékonykodni próbált.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Elhatározták, bármilyen eszközt bevetnek fajuk fennmaradásáért, s bár lehetőségeik finoman szólva csekélyek voltak, nekiláttak az újjáépítésnek.
Az elkorok helyzete sem volt sokkal rózsásabb. Anyabolygójuk elpusztult s fajtársaik döntő többsége is a háború áldozatává vált. A fennmaradt elkorok, sürgős segítséget kértek az aszáriktól, akik szívesen szárnyaik alá vették a remek diplomáciai érzékkel bíró népet. A Cyone bolygót ajánlották fel nekik új lakhelynek, aminek az elkorok nagyon örültek, bár a legtöbben nehezen birkóztak meg a számukra alacsony gravitáció okozta „könnyebbséggel”, mert szerintük ebben a merőben új környezetben, olyan irányba változhat a biológiájuk ami nem biztos, hogy jót tesz nekik. Viszont nem volt hová menniük, és más nem törődött velük, így inkább befogták a szájukat.

2. Az újjáépülés után: 2198-2208

A galaxis mostanra kezdett hasonlítani régi önmagára, de azért akadt még tennivaló. Az aszárik továbbra is ragaszkodtak a Fellegvári szövetség fennmaradásához, s ennek érdekében, megerősítették kapcsolataikat a turiánokkal, szalárikkal és az emberekkel. Azonban új irányokba is tekintettek. Mivel a volus birodalom oroszlánrészt vállalt a szövetségi fajok ilyen gyors feléledésében, ezért az aszárik javaslatára, amit a többi tag is egyöntetűen elfogadott, a voluk helyet kaptak a tanácsban.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Ezzel egy sok évszázados kívánságuk vált valóra, bár ez nem volt több hálás gesztusnál, mivel a voluk ezután is a turiánok szándékait vallották. Az aszárik ezt követően, merész lépésre szánva el magukat, javaslatot tettek egy krogan követség megnyitására a Fellegvárban, a háború alatt véghezvitt tetteik miatt. Az emberiség képviselője, Shepard tanácsnok, egyértelműen támogatta a javaslatot és ezzel a véleményével a Rendszerek szövetsége is teljes mértékben egyetértett. A turián tanácstag is elfogadta a javaslatot, igaz az ő fajánál nem okozott osztatlan sikert a döntés, mivel számtalan fajtársa szerint komoly hiba volt a génfaló eltörlése. A szalári tanácsnok abszolút nemmel felelt a javaslatra. Hallani sem akart a krogan követségről, s ebben népe is nagyrészt egyetértett, akik nem sokkal korábban árulónak nyilvánították Mordin Solust és azon STG tagokat, akik harci tudásukkal a krogan ügy mellé álltak. Ám pár hónappal később a tanácsnok meghalt s bár a helyére kinevezett utódja fiatal volt és tapasztalatlan, ő a kevésbé radikális szalárikat képviselve, igennel felelt a krogan követségre. Mivel a voluk hamar beadták a derekukat, így 2200-ban létrejött a Fellegvár történetének első krogan követségi irodája.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Wrex roppant mód örült ennek a lépésnek s az elkövetkező időkben, mindent megtett a jó viszony erősítésére. Sikerült szilárd alapokra helyeznie saját hatalmát, eltiporva a legkisebb ellenállást is. A Fellegvártól kapott bolygókon, a kroganok az ő vezetésével, nekiláttak egy a korábbinál sokkal szervezettebb társadalom kiépítésére. Wrex átfogó programot indított az egyedi arculatú krogan űrtechnológia kialakítására, amihez az emberek szívesen nyújtottak anyagi és erőforrásbeli segítséget, tovább erősítve kettejük jó viszonyát. A klánokat képviselő sámánok közül viszont többen is akadtak, akik nagyon ellenezték a kroganok ezen irányba való terelését. Úgy érezték, Wrex túlzottan elpuhítja a kroganokat s ez árt a fajnak. Mivel azonban befolyásuk gyakorlatilag semmire sem volt elég, így megmaradtak az elégedetlenkedésnél. A Rendszerek szövetsége ezen időszakra már szinte teljes mértékben visszanyerte korábbi katonai erejét, ám politikai befolyása ennek ellenére nemigen változott.  A turiánok közül sokan most sem szimpatizáltak velük, a szalárik pedig fokozatosan elhidegültek tőlük a kroganokkal való viszonyuk miatt. Új főhadiszállásukat a majdnem teljesen újjáépített Földön rendezték be, amit a nagy hős tiszteletére Anderson-toronynak neveztek el. A kvárik és a gethek továbbra is szoros kapcsolatban álltak egymással, de már közel sem olyan formában, mint a háborút követő években. Hogy hagyjanak helyet az alkotók terjeszkedésének, a gethek legtöbbje elvándorolt a Rannoch-ról, azokra a környező bolygókra, ahol élő szervezet nem maradhatna fenn, de ők minden gond nélkül elboldogultak. Hatalmas telepeket hozva létre elkezdték építeni a saját jövőjüket, akárcsak a kvárik. A jó viszony továbbra is megmaradt köztük, csak némileg átalakult. Erős katonai szövetséget hoztak létre, kölcsönös segítségnyújtási megállapodással karöltve, így a kvári-geth szövetség olyan ébredő óriássá alakult, amire a Fellegvár szívesen rátette volna a kezét. Ám sem a gethek, sem a kvárik nem kértek belőlük, így továbbra is a fátyol mögött maradtak. A drellek között is komoly változások voltak alakulóban. Mivel a népességük már elérte a több milliót, megnőtt azoknak a száma is, akik inkább elvándoroltak más bolygókra. A hanárok időközben kifejlesztettek egy gyógymódot, amivel a drellek 70%-nál teljes gyógyulást, míg a maradék 30%-nál jelentős javulást értek el a Kepral-szindrómával kapcsolatban.

3. Egy új világ felé: 2209-2217

Mostanra befejeződtek az újjáépítések s ismételten kialakultak az erőviszonyok. Az emberek teljes mértékben visszanyerték régi katonai erejüket, amivel újfent ők váltak a Fellegvári szövetség egyik nagy védelmezőjévé. A tanácsbeli fajok jó viszonyt ápolnak velük, bár azért vannak problémák. A turiánok közt továbbra is akadnak, akik nem kedvelik őket, de fokozatosan csökken a számuk. Nem úgy a krogan kérdést illetően, ahol egyre többen fogalmaznak meg negatív kritikát a génfaló eltörlésével kapcsolatban, s az ellenzők közt mind több a befolyásos polgár és katonatiszt. Azonban a belső feszültségek egy időre háttérbe szorultak, mikor 2210-ben a tanácsnokuk nyugállományba vonult. Az ő javaslatára vette át helyét Victus, aki némi mérlegelés után, vezérkari főnöki pozícióját Garrusnak adta át, megfelelő polgári és katonai szintre emelve a poszt betöltéséhez. A turiánok legtöbbje örömmel fogadta mindkét esetben a döntést. Hála az új tanácsnoknak, a szalárik, politikai értelemben sokat közeledtek az emberek felé, ám fajukon belül még mindig azok vannak lényeges többségben, akik a génfaló jogossága mellett kardoskodnak. Az a pletyka is sok vitát generált, miszerint az emberek és a kroganok közt olyan pozitív irányba tart a kapcsolat, hogy egy jövőbeni katonai szövetséget sem tartanak kizártnak. Ezeket a híreket ráadásul megerősíteni látszanak azok a tények, hogy az elmúlt években több krogan-ember hadgyakorlatra is sor került. Az aszárik egy az egyben az emberek és a kroganok mellé állnak, s mindent elkövetnek a szövetségen belüli egység megteremtése érdekében. Ezt annyira komolyan veszik, hogy az ő támogatásukkal, ha csak kis számban is, de kroganok jelentek meg az F- Sec soraiban. Wrex továbbra is a fejlődést és a nyugodt politikát szorgalmazza, miközben a népességszám egyre nagyobb ütemben növekszik. Megjelentek az első, teljesen krogan technológiával épült űrhajók prototípusai, amik további negatív hangokat gerjesztettek a turiánok és főleg a szalárik közt.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Belül sincs minden rendben. Egyre több sámán szájal Wrex intézkedései ellen, de tenni továbbra sem képesek semmit. A voluk igyekeznek a háttérben maradni s tovább bővíteni kereskedelmi és pénzügyi befolyásukat.
RisingSun
RisingSun

Karakter név : Thomas Bowel
Posts : 67
Join date : 2014. Nov. 30.
Location : Humbákfalva xD

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.